fok00Het crowdfundingplatform www.geloofinjeproject.nl heeft sinds het online gaan (ruim 1 jaar geleden) het indrukwekkende bedrag van € 100.000,- aan donaties ontvangen. Vanmorgen om 07.00 uur stond de teller op € 100.059,50. Vergeleken met andere crowdfundingplatforms is dit een enorme prestatie.

Op dit moment staan er 38 projecten op het platform, met 8 lopende en 30 afgeronde campagnes. Na een voorzichtige start medio september 2014 is de website uitgegroeid tot een professioneel en betrouwbaar platform. Het unieke van Geloofinjeproject is dat het ruimte biedt aan projecten waar geloof, zingeving, levensbeschouwing of spiritualiteit een rol bij spelen. Dat kan zitten in de inspiratie van degene die de campagne voert, in de wortels van de organisatie die het project uitvoert, of in de doelstelling van het project. Zo is er op het platform succesvol gecrowdfund voor dansworkshops in kerken, het bouwen van een labyrint, een boek over levensbeschouwelijke tradities, het toepassen van LEGO Serious Play in kerken en de inrichting van een stiltecentrum voor dak- en thuislozen. Allemaal zeer gevarieerde projecten die één ding gemeen hebben: ze zijn opgestart vanuit een bepaalde inspiratie.

Tot nu toe zijn van de dertig afgeronde campagnes er vier niet geslaagd, wat het slagingspercentage op 87% brengt; een respectabel getal. Onlangs zijn weer nieuwe campagnes gestart op www.geloofinjeproject.nl, waaronder ‘Boer zoekt boom’, ‘YourStory’ en ‘Café de Liefde’.

De Stichting Geloofinjeproject zal de komende periode nog meer inzetten op goede informatie over crowdfunding en grotere naamsbekendheid. Daarom investeert het veel in social media en organiseert het platform regelmatig workshops over crowdfunding voor zin-volle projecten.

Bron: Stichting Geloofinjeproject