vael1Père Cyrille Vael (Chevetogne) zal vrijdagmiddag 25 november a.s. van 14.00-16.00 uur meedoen aan een rondetafelgesprek in de Abdij van Berne in Heeswijk (Noord-Brabant) over ‘Is er (nog wel) toekomst voor het christendom in Nederland?’.

Over Cyrille Vael
Bijna 25 jaar geleden besloot de Vlaming Lucas Vael te stoppen met zijn veelbelovende carrière als klassiek pianist en operadramaturg. Bij een bezoek aan het klooster van Chevetogne in de Belgische Ardennen werd hij diep geraakt door de oosterse-orthodoxe liturgie die in die wonderlijke gemeenschap van Benedictijnen dagelijks wordt gevierd. Hij besloot daar te blijven en werd één van de dertig monniken van de internationale communauteit. Zijn nieuwe naam: Père Cyrille.

vael2

In Chevetogne is hij één van de zangers in het wereldberoemde Byzantijnse monnikenkoor en werkt hij in het wierookatelier. De afgelopen jaren was hij gastenpaster en reorganiseerde hij de boekhandel van het klooster. Hij is een deskundige op het terrein van iconen, spreekt op congressen in heel Europa en treedt op als reisleider. Hij heeft, net als zijn confraters, zijn corveetaken in het klooster. Tijdens vakanties gaat hij het liefst zeilen of kitesurfen!

Praktische informatie:
Datum: vrijdagmiddag 25 november 2016
Tijd: 14.00-16.00 uur
Locatie: Abdij van Berne, Heeswijk
Routeschrijving: klik hier
Entree: vrijwillige bijdrage
Aanmelden: is verplicht, via g.idema@intermonde.nl
Maximaal 50 deelnemers

Bron: Bureau Intermonde